Over mij

Hallo allemaal! Ik ben Fahimah Tahery, diëtist in Amsterdam Oost en omgeving.

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam in de opleiding ‘Voeding & Diëtetiek’. Vervolgens heb ik werkervaring opgedaan binnen verschillende organisaties, zoals een ziekenhuis, een vrijgevestigde diëtistenpraktijk en in een verpleeg- en verzorgingshuis. Hierna heb ik in 2013 met veel plezier Diëtistenpraktijk Voeding is Maatwerk opgericht.

Mijn uitdaging vind ik vooral in bewustwording van gezonde voeding en samen haalbare doelen stellen die passen bij een gezonde leefstijl of medische aandoening. Alleen dan lukt het om het eet- en leefpatroon blijvend te veranderen.

Ik vind het belangrijk om samen te werken met andere disciplines, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, internisten en fysiotherapeuten. Zo houden we de lijnen kort om de zorg te bieden die nodig is en elkaar te ondersteunen bij een optimale behandeling. Daarom is mijn praktijk ook bewust gevestigd in een gezondheidscentrum met een huisarts en apotheek in eenzelfde pand.

Om mijn kennis over voeding en gezondheid te verbreden, te verdiepen en up-to-date te houden volg ik regelmatig bijscholingen en cursussen. Allemaal ten goede van een nog betere begeleiding. Zo ben ik gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met diverse medische aandoeningen, zoals suikerziekte (diabetes mellitus), overgewicht/obesitas, een te hoog cholesterol, een hoge bloeddruk en ondervoeding. Zo krijgt u altijd een voedingsadvies op maat! Zie voor behandeling van meer medische aandoeningen het kopje Werkwijze.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat de diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroep in de Individuele Gezondheidszorg) en beschikt over actuele kennis en ervaring. Zo weet u dat de behandelende diëtist voldoet aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.