Werkwijze

Individuele begeleiding kan op verschillende locaties. Voor een locatie dicht bij u in de buurt, zie het tabblad Contact.  Bent u wegens medische redenen niet in staat om naar de praktijk te komen, dan kunt u op verwijzing van uw (huis)arts een huisbezoek aanvragen. Ik kom dan bij u thuis voor het consult. Naast persoonlijke begeleiding verzorg ik ook voorlichtingen, workshops en cursussen op maat!

Diëtistenpraktijk Voeding is Maatwerk biedt u altijd een persoonlijk advies gericht op u en uw wensen en leefstijl. Tenslotte heeft iedereen zijn eigen eetgewoonten, voorkeuren en smaakbeleving.

U krijgt een voedingsadvies op maat bij:

  • Suikerziekte (diabetes mellitus en zwangerschapsdiabetes)
  • Overgewicht/obesitas
  • Ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht
  • Maag/darmklachten (FODMAP dieet)
  • Verhoogd cholesterolgehalte
  • Verhoogde bloeddruk
  • COPD
  • Gezonde voeding bij zwangerschap (of zwangerschapswens)
  • Voeding rondom sport
Eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt met u in kaart gebracht wat uw vraag of medisch probleem is. U kunt vragen verwachten over uw gezondheid, medische gegevens, eet- en leefgewoonten en uw verwachtingen en wensen. Op basis daarvan wordt een behandelplan gemaakt dat past bij uw persoonlijke situatie en uw dagelijks leven. Alleen dan lukt het om een advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon blijvend te veranderen.

Neem voor het eerste consult uw geldige identiteitsbewijs en eventuele verwijsbrief mee.

Vervolg consulten

In de volgende consulten wordt geëvalueerd hoe u omgaat met de aanpassingen in uw voeding of het dieet en wat het effect is. Daarnaast bespreken we handvatten voor eventuele knelpunten en coach ik u bij het stellen van nieuwe doelen. 

Verwijsbrief

Sinds 1 augustus 2011 kunt u rechtstreeks naar de diëtist. Een verwijzing is in principe dus niet nodig, maar om de behandeling door de diëtist vergoed te krijgen vragen de meeste zorgverzekeraars een verwijzing van uw arts. Zorg dus dat u deze verwijzing in uw bezit heeft.

Ik geef er de voorkeur aan u te ontvangen mét een verwijsbrief omdat uw arts in dat geval heeft vastgesteld dat het voor u ‘veilig’ is om een dieet te volgen en relevante gegevens kunnen worden overgedragen.

Groepsvoorlichting/Cursussen

Naast individuele dieetadvisering verzorg ik voorlichtingsbijeenkomsten en workshops voor bedrijven, verenigingen, kinderdagverblijven, scholen en andere organisaties. Dat kan aan de hand van een bepaald thema voor een gerichte doelgroep, maar ook vanuit een brede invalshoek op voeding, leefstijl en gezondheid. Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken. Afhankelijk van uw behoefte stel ik vervolgens een programmavoorstel en een offerte op.